Nicotinetest

cot-paneltestNaast drugs kunt u ook Nicotine meten in de urine en zo bepalen of iemand heeft gerookt of zelfs heeft meegerookt.

De Nicotinetest is een simpele immunochromatografische test voor een snelle kwalitatieve meting van de stof Cotinine, de metaboliet van Nicotine, in de urine.

Deze test geeft alleen een kwalitatief beeld en zal herhaald moeten worden met andere chemische testen of testmethodes om de werkelijke hoeveelheid nicotine in de urine te bepalen.

Uitleg van de test

Nicotine is een schadelijke stof die met het roken van cigaretten in het lichaam komt. Ook passief roken, ofwel inhaleren van rook die door derden wordt veroorzaakt, is eveneens gevaarlijk. Cotinine is de metaboliet van nicotine en kan ontdekt worden in de urine van rokers en passieve rokers.

De test werkt op basis van specifieke immunochemische reacties tussen anti-genen en anti-lichamen in de urine. De minimum waarde (ook wel cutoff genoemd) die de test meet, is 200 ng/ml COT.
Het resultaat van de test is binnen 5 minuten afleesbaar.
De houdbaarheid is ongeveer 1,5 jaar.

Testmaterialen

De Nicotinetest bevat de volgende materialen:
1. Nicotine paneltest in folieverpakking (met silica gelzakje)
2. Pipetje.
2. Gebruiksaanwijzing.

Benodige hulpmaterialen (niet bijgeleverd):
1. Urineopvangbakje.
2. Horloge of klok.

Hoe te bestellen?

De Nicotine tesen leveren wij per 5 stuks en kosten 12,95 Euro incl. + BTW en verzendkosten.
Deze hoeveelheid is bewust gekozen om gedurende het gehele weekend en om de dag te kunnen testen, mede gelet op de tijd dat de nicotine nog meetbaar is, gem. 2-4 dagen na het laatste gebruik. Voor passieve rokers geldt een max. van 12-24 uur.
Bovendien is het altijd handig, gezien ook de lange houdbaarheid, om een paar extra testen in huis te hebben, zeker ook als de persoon in kwestie dat weet.

Voor afnames vanaf 25 stuks geldt er een staffelkorting.

Uw bestelling kunt u het beste telefonisch of liefst per E-mail aan ons doorgeven, met vermelding van uw naam en adres, het type test, gewenste aantal en betaalwijze (vooraf of onder rembours = 16,00 Euro extra)).
U krijgt dan een bevestiging van de bestelling met de betaalinformatie en levertijd, meestal 1-2 dagen.
Dit geldt ook voor bestellingen uit het buitenland.

Uw bestelling wordt discreet anoniem verpakt verzonden.


Healthy Retail BV
Tolweg 22
3851 SK Ermelo
Tel. 0341-495424
Fax. 0341-495474
of via
E-mail

Ingeschreven in de KvK Oost-Nederland onder nr. 57088950